Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@01:57:24 GMT

چیستی شناسی خیابان یا خیاوان ولی عصر

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۱۶۸۷۹

چیستی شناسی خیابان یا خیاوان ولی عصر

خبرگزاری آریا - یکی از نکات ضروری وجه تسمیه‌ خیابان، به معنای عام آن مربوط می‌شود. در فرهنگ فارسی، خیاو یا خیاب، به معنای باغ و بوستان آمده است و مفهوم خیاوان یا خیابان هم از این ریشه می‌آید. بنابراین، راهی که دارای فضای سبز باشد یک خیابان است و اگر چنین نباشد، فقط یک معبر است. از سوی دیگر، هر کوی مستقیم و فراخ و درازی را گویند که در اطراف آن درخت باشد و مردم از آن عبور کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به این تعبیرهای اولیه، خیابان ولی‌عصر تهران در مفهوم فارسی آن، یک خیابان است که با بسیاری از معبرهای دیگر فرق می‌کند.
در تهران، به‌خاطر رشته کوه البرز، اول کوه، کوهپایه و بعد دشت تهران واقع شده و نهایتا آبرفت‌هایی که از البرز سرچشمه گرفته و رود دره‌های تهران را شکل داده است.
ولی‌عصر، در داخل یکی از این آبرفت‌ها قرار دارد که سبب شده در مسیر آب‌های زیر زمینی و جریان‌های آب در سطح زمین که از شمال به جنوب حرکت می‌کنند و نور خورشید در محورهای شمالی و جنوبی که ‌300 روز در سال آفتاب دارد و با وجود اختلاف تراز بیش از 500 متر میان بالاترین و پایین‌ترین نقطه‌ آن با کم‌ترین دخل و تصرفی در وضعیت و شکل زمین و با پیچ‌وتابی که در آن ایجاد شده، دشت، دره‌ها، تپه‌ها و کوهپایه‌ها را در نوردد و به طول 17.8 کیلومتر، که در ابتدا با ماهیت جاده‌ ارتباط بین تهران و شمیران را ایجاد می‌کرده ساخته شود و پس از آن که همه عناصر کالبدی آن را تدارک دیدند، اما به آن خیابان نگفتند، انگار جاده را کاشته بودند و منتظر بودند خیابان سبز شود؛ از همین رو، ابتدا به آن جاده گفتند.
از آن جا که این جاده، تاریخچه‌ ساخت دارد و معلوم است از دل معماری باغ ایرانی ریشه گرفته و در تهران مقیاس و کالبد شهری پیدا کرده و به صورتی عمیق، خاطره‌ جمعی و تاریخی مردم تهران و حتی مردم ایران و هویت طبیعی خیابان را در بر گرفته است ردیف درختان چنار که چه برای کسی که در طول خیابان حرکت می کند و چه برای کسی که از ارتفاعی آن را مشاهده می کند نشانه و نمای رشته کوه البرز در شمال، هویت طبیعی خیابان است.
این خیابان این ظرفیت را دارد که در آینده نقش یک فضای با کیفیت را بازی کند. فضای با کیفیت جایی است که شما از حضور در آن راضی هستید.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۶۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم

دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه برای کاهش ریسک باید از آموزش تا استفاده از فناوری را مورد توجه قرار دهیم، اولین گام در این زمینه را شناسایی ساختمان‌های بحرانی عنوان کرد.

دکتر عبدالرضا سروقد مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، گفت: این رویداد از سه‌شنبه ۱۸ تا پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد از سوی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود. اولین دوره این رویداد در سال ۱۳۹۰ برگزار شد.

وی تمرکز این کنفرانس را بر زلزله‌های کلانشهرها با تاکید بر تهران عنوان کرد و ادامه داد: دلیل اینکه در این کنفرانس بر موضوع زلزله تهران متمرکز شده، این است که زلزله‌های اخیر بزرگ در دنیا واقعیاتی را نمایان کرده است و اگر چنین زلزله‌هایی در تهران رخ دهد، از آن جایی که رخداد زلزله بزرگ در تهران نیز با تاخیر مواجه شده است، ما نیز به همان موارد دچار خواهیم شد.

سروقد مقدم گفت: از این رو از روز اول این کنفرانس یک سالن به مسائل مربوط به زلزله‌های تهران مرتبط می‌شود. ساخت و ساز بر روی پهنه گسلی از جمله مسائلی است که بر روی آن با حضور متخصصان و کارشناساس بحث و بررسی می‌شود.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به حضور سخنرانان کلیدی، اظهار کرد: یکی از سخنرانان از کشور چین بوده که قرار است در این کنفرانس اعلام کند چگونه کشور ترکیه قانع شده است برای بیمارستان‌هایی با ۱۰۰ تخت خواب حتما باید از فناوری‌های نوین لرزه‌ای استفاده کنند. چنین اقدامی در این کشور تبدیل به قانون شده و بر اساس آن بیمارستان‌های دارای بیش از ۱۰۰ تخت موظف هستند تا از فناوری‌هایی چون جداسازهای لرزه‌ای استفاده کنند.

سروقد مقدم با تاکید بر اینکه ما در کشور هنوز نتوانسته‌ایم این امر را تبدیل به قانون کنیم، افزود: ما هنوز وزارت بهداشت را نتوانسته‌ایم قانع کنیم که برای بیمارستان‌ها از این فناوری بهره‌مند شوند و ما می‌توانیم از تجارب این محققان استفاده کنیم که چگونه این کشورها توانسته‌اند قانونگذاران را مجاب به سیاستگذاری مناسب کنند.

این محقق حوزه زلزله خاطر نشان کرد: در کنار آن محققانی از کشور سوییس، سیستم‌ها و فناوری‌های نوین لرزه‌ای را مطرح خواهند کرد.

وی با ابراز امیدواری از اینکه در این کنفرانس ۳ روزه فضایی برای ارائه نظرات در خصوص مسائل مربوط به زلزله فراهم می‌شود، اظهار کرد: در حوزه کاهش ریسک و مدیریت بحران سعی می‌شود همه مسائل از آموزش افراد تا ارتقای ساختمان‌های موجود و برنامه‌ریزی برای مقاوم‌سازی زیر ساخت‌های شهری دیده شود تا در زمان وقوع زلزله، به آسیب‌پذیرتر شدن شهرها کمک نکنند.

این استاد پژوهشگاه زلزله خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در این زمینه شناسایی سازه‌های بحرانی است. ما مشاهده می‌کنیم که برخی از ساختمان‌ها قبل از وقوع زلزله فرو می‌ریزند، نمونه آن پلاسکو و متروپل است. این ساختمان‌های بحرانی که به عنوان «بمب‌های شهری» هستند، در گام اول باید شناسایی شوند.

سروقد مقدم، شناسایی این سازه‌های بحرانی را یک اقدام اورژانسی دانست و گفت: مسائل کشور در حوزه مخاطرات بسیار زیاد است، ولی مهمترین اقدامات ما برای کاهش ریسک، شناسایی این سازه‌ها است.

به گزارش ایسنا، نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد و تاکنون بیش از ۴۵۰ مقاله ارسالی به این کنفرانس مورد داوری قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ترافیک سنگین در جاده چالوس
  • ترافیک سنگین و اجرای محدودیت تردد در آزادراه تهران - شمال
  • رگبار، رعد و برق، وزش باد شدید
  • آماده باش هلال احمر/ پرهیز از طبیعت گردی در کوهستان های البرز
  • اعمال محدودیت‌های تردد در جاده چالوس
  • ◄ افزایش چند برابری جرائم رانندگی؛ تامین ایمنی یا کسب درآمد؟
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • وضعیت ترافیک جاده چالوس امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت
  • جاده چالوس بسته است
  • ترافیک سنگین و پرحجم در آزادراه‌های البرز