Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@19:27:24 GMT

البرز ؛ دومین استان پرحادثه کوهستانی کشور

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۱۵۳۲۳

البرز ؛ دومین استان پرحادثه کوهستانی کشور

به گزارش همشهری آنلاین، معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور با بیان آمار بیشترین ماموریت مرتبط با حوادث کوهستان در استان‌ها اظهار کرد: استان البرز پس از استان تهران  با ۶۵ ماموریت و اختصاص ۹ درصد از کل ماموریت‌های کوهستان کشور در رده دوم قرار گرفته است.

محمد باقر محمدی گفت:استان تهران با ۹۸ ماموریت و اختصاص ۱۳ درصد از کل ماموریت‌های کوهستان به خود در ردیف نخست و استان فارس با ۵۳ مورد ماموریت، ۷ درصد از کل ماموریت‌های کوهستان کشور به خود در رده سوم این فهرست قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلایل وقوع حوادث در البرز

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان البرز در گفت و گو با خبرنگار همشهری در این‌باره گفت: البرز دارای مناطق کوهستانی زیادی است که صعود از کوه‌ها و رفتن به دامنه‌های کوهستانی در این سال‌ها بیشتر شده و متعاقبا هم حوادثی در این مناطق روی می‌دهد که نیروی‌های ما پس از کسب اطلاع از حوادث پیش آمده سریعا خود را برای امداد رسانی به منطقه مورد نظر می‌رسانند و کار امداد را انجام می‌دهند.

امیرعباسپور گفت: مناطق کوهستانی طالقان> کوه نور کرج و مناطق کوهستانی جاده چالوس از جمله نقاط پرحادثه کوهستانی کرج هستند.

وی با بیان اینکه براساس تعاریف هلال احمر بین حادثه دیده و مصدوم تفاوت‌هایی وجود دارد تصریح کرد: مواردی که برای افراد در مناطق کوهستانی پیش می‌آید متفاوت است. حوادث گاهی مربوط به افراد محلی است، گاهی مربوط به مردم عادی و گردشگران و گاه هم برای کوهنوردان هست که همین موارد نوع ماموریت‌های امدادی ما را تعیین می‌کند.

عباسپور توضیح داد: مثلا در مناطق کوهستانی طالقان برخی افراد برای چیدن قارچ و انواع سبزی‌ها به مناطق کوهستانی می‌روند و دچار حادثه می‌شوند. مواردی به  گم شدن افراد در کوهستان‌ها مربوط می‌شود و در برخی مواقع هم بر اثر ریزش کوه یا سر خوردن کوهنوردان مصدوم می‌شوند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان البرز ادامه داد: هرحادثه‌ای که به هلال احمر استان اطلاع داده می‌شود نیروهای امدادی حاضر در نزدیکترین پایگاه امدادی به محل حادثه اعزام می‌شوند.

وی همچنین بیان کرد: به عنوان مثال کوه در کرج از مناطق پرحادثه استان است که هلال احمر در این نقطه یک پایگاه دائمی برای امداد رسانی دارد.

بی‌توجهی به قوانین و نکات فنی

یک فعال رسانه‌ای در امور کوهنورد هم در گفت و گو با خبرنگار همشهری آنلاین اظهار کرد: حوادث کوهستان از پرچالش‌ترین مسائل در بخش امداد و نجات است  به همین دلیل و برای جلوگیری و کاهش حوادث کوهستان، مجلس شورای اسلامی قانونی را به تصویب رسانده  که براساس آن فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی و هیات‌های کوهنوردی در استان‌ها در کنار سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر و فدراسیون نجات غریق و غواصی متولی امر ساماندهی حوادث کوهستانی شناخته شده‌اند. همچنین این فدراسیون و هیات‌ها طبق قوانین از اعضای ستاد بحران در استان‌ها هستند که متاسفانه غیر از تهران سایر استان‌ها در این رابطه فعالیتی ندارند.

امیر حسین رحیمی گفت: یکی از مشکلات عمده در استان البرز در این زمینه مربوط به مدیریت هیات کوهنوردی در استان و مرکز آن است که چندان از جنس خانواده کوهنوردی نیستند و این مساله در حوادث پیش آمده بی‌تاثیر نیست.

وی ادامه داد: به تازگی مسابقه دو کوهستان در منطقه طالقان برگزار شدو از آنجا که برنامه‌ریزی‌ها طبق اصول نبود تعدادی از دوندگان در مسیرهای تعیین شده گم شدند.

افزایش آمار حوادث در کوهستان  

 سردبیر پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو کوه‌نورد افزود: در چند سال اخیر تعداد بسیار زیادی از اقشار جامعه به ورزش پیاده روی، کوهپیمایی و کوهنوردی و صعودهای ورزشی در مناطق کوهستانی علاقه پیدا کرده‌اند و به طبعیت و مناطق کوهستانی می‌روند و از آنجا که این افراد شناخت دقیقی از فنون کوهنوردی ندارند، شاهد رشد حوادث کوهستانی هستیم.

وی ادامه داد: افرادی که به مناطق مورد اشاره می‌روند اطلاع دقیقی از برنامه‌های خود ندارند. اغلب آنها نمی‌دانند فرق کوه‌رو، کوهنورد، گردشگر و طبیعت‌گرد چیست. کوه‌رو کسی که هیچ آموزشی در خصوص کوةنوردی ندیده و براساس تجربه فردی به مناطق مرتفع صعود می‌کند، این درحالی‌است که کوهنورد به کسی می‌گویند که باید کلاس‌های مختلف اعم از صخره‌نوردی، اسکی و یخ‌نوردی و دیگر آموزش‌های مربوط را گذرانده باشد. همچنین طبیعتـگرد نباید طبق تعاریف به ارتفاعی بالاتر از ۲۰۰۰ متر صعود کند و گردشگر هم نباید به ارتفاعات برود.

این فعال رسانه‌ای حوزه کوه‌نوردی بیان کرد: به عنوان مثال کوه نور در کرج از مناطق پرحادثه مورد بحث در استان است که گاه مشاهده ‌می‌شود افراد بدون کفش کوهنوردی از این ارتفاع بالا می‌روند، بی‌شک این دست افراد که شناختی از ضروری‌ترین ابزار و وسایل کوه‌نوردی که همان کفش مخصوص و دیگر تجهیزات لازم است ندارند آسیب‌پذیرتر از دیگر افرادی هستند که با تجهیزات به کوه می‌روند.

هیات کونوردی استان قدرت اجرایی ندارد

رئیس هیات کوهن‌نوردی استان البرز هم در گفت و گو با خبرنگار همشهری اظهار کرد: البرز با داشتن ۴۰ قله بالای ۴۰۰۰ هزار متر از استان‌های پرظرفیت و پراستعداد در زمینه‌ کوه‌نوردی است که این مساله باعث شده تا افراد برای رفتن به مناطق مرتفع استقبال کنند.

سیدرضا فیض درباره وقوع حوادث کوهستانی در استان بیان کرد: بحث وقوع حوادث بیشتر مربوط به افرادی به صورت آزاد و کوه‌رو و خارج از حوزه فعالیت‌های هیات کوه‌نوردی به مناطق صعود می‌کنند که متعاقبا به دلیل نداشتن شناخت کافی از فنون کوة نوردی با مشکل و حوادث روبه‌رو می‌شوند.

وی که شهردار یکی از مناطق کرج است درباره اینکه هیات چه برنامه‌ای برای کاهش حوادث در دستور کار دارد گفت: هیات کوه‌نوردی یک تشکل است و قدرت اجرایی ندارد. یکی از اقدامات برای کاهش حوادث کوهستان دستورالعملی است که از سوی  وزارت ورزش و جوانان صادر و براساس آن مجوز کلیه گروه‌های کوه‌نوردی ابطال شده است. براساس این دستور همه افراد باید عضو باشگاه‌های کوه‌نوردی باشند و زیر نظر باشگاه فعالیت کنند با این توصیف هنوز شاهدیم که گروه‌ها همچنان فعالیت می‌کنند و در این رابطه باید دستگاه‌های ذی‌ربط مانند وزارت ورزش و دستگاه قضا ورود کند.

کد خبر 607191 برچسب‌ها استان البرز کوه نوردی هلال احمر حوادث ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان البرز کوه نوردی هلال احمر حوادث ایران امداد و نجات جمعیت هلال احمر مناطق کوهستانی حوادث کوهستان استان البرز کوه نوردی استان ها هیات کوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۵۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح‌ جزئیات برگزاری شصت و دومین جایزه نخبگانی البرز

شصت و دومین جایزه نخبگانی البرز با حضور شخصیت‌های علمی و سیاسی کشور ۱۷اردیبهشت‌ماه در سالن‌ همایش‌های صدا و سیما برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، حیدر ارشدی مدیرعامل بنیاد بین‌المللی البرز امروز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت‌ماه) در تشریح جزئیات شصت و دومین جایزه بخش نخبگانی البرز اظهار کرد: از ابتدای برگزاری این جایزه تا به امروز ۳هزار دانشجو از طریق وام تحصیل و اشتغال به کار مورد حمایت بودند و ۴۶۵۰نفر هم موفق به کسب جایزه البرز شدند.

وی ادامه داد: از اوایل دهه ۹۰ که این‌ مراسم به صورت رسمی آغاز به کار کرده است ۱۳همایش ملی و ۸همایش استانی در سطح طلاب، دانش‌آموزان، دانشجویان، نخبگان و دانشمندان برگزار شده است.

مدیرعامل بنیاد البرز در مورد ۶۲‌امین جایزه بخش نخبگانی البرز نیز خاطرنشان کرد: ما دو مراسم ملی هر ساله داریم که یکی از آنها بخش نخبگانی است که در اردیبهشت ماه هرسال برگزار می‌شود. دانشمندان، فناوران، دانشگاهیان، نخبگان و حوزویان در این بخش به رقابت می‌پردازند.

ارشدی اضافه کرد: در آذرماه سال گذشته فراخوان این بخش اعلام و تمام دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی، حوزه‌های علمیه و مراکز نخبگانی فراخوان ارسال شد، نهایتا در مدت یک‌ماه ثبت نام اتمام و براساس شیوه‌نامه جایزه البرز راستی‌ آزمایی آغاز و اسفندماه آیین داوری برندگان جایزه البرز انجام شد.

وی افزود: دانشجویان در رشته‌های پزشکی و غیرپزشکی امکان شرکت را داشته‌اند، در واقع تمام مقاطع دانشگاهی و حوزی امکان حضور در این جایزه را دارند.

مدیرعامل بنیاد البرز در مورد مراسم اختتامیه گفت: روز دوشنبه ۱۷اردیبهشت‌ماه راس ساعت ۱۶ اختتامیه بخش نخبگانی در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار می‌شود و از ۶۲ نفر از برگزیدگان به مناسبت ۶۲‌امین‌ سال اعطای جایزه البرز تحلیب خواهد شد.

ارشدی تصریح کرد: از میان‌ مهمانان این مراسم می‌توان به آقایان ذوالفی گل وزیر علوم، دهقانی فیروزآبادی رئیس بنیاد ملی نخبگان، حجت‌الاسلام خاموشی رییس سازمان اوقاف، عین اللهی وزیر بهداشت و سیدافقهی قائم مقام بنیاد علمی نخبگان حضور اشاره کرد.

وی ابراز کرد: رقم جایزه امسال نسبت به سال گذشته ۵۰درصد رشد داشته و امسال ۹میلیارد تومان برای نفرات برگزیدن در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل بنیاد البرز یادآور شد: ۲۳۴۸نفر در فراخوان بخش نخبگانی شرکت کردند، ۵۴درصد مربوط به دانشجویان غیرپزشکی، ۱۵درصد در بخش حوزویان و طلاب، ۱۱درصد دانشجویان علوم‌پزشکی، ۱۲درصد دانشمندان جوان و ۸درصد شرکت‌های دانش بنیان شرکت کردند.

ارشدی در پایان سخن گفت: جایزه البرز طبق نیت واقف تماما از محل درآمدهای این موقوفه تامین‌ می‌شود، البته در تسهیل و احیای درآمدهای این بنیاد سازمان اوقاف کمک می‌کند.

در بخش دوم این نشست پروفسور امیرعلی حمیدی -دانشمند برگزیده سال ۱۴۰۰ جایزه البرز- با اشاره به اهمیت جایزه البرز گفت: جایزه البرز هرساله بلندآوازه‌تر می‌شود به این دلیل که این جایزه برای رفع آلام بشری است.

وی ادامه داد: پول و تحصیلات دو چیزی است که هیچ‌وقت انسان را وارسته نمی‌کند، باتوجه به شرایطی که در کشور وجود داشت ما در علم سلول‌های بنیادی تلاش‌های زیادی کردیم اما کم کم اعضای گروه من به خاطر دیده نشدن کارشان در حال جدا شدن از گروه بودن تا اینکه بنیاد البرز در سال ۱۴۰۰ تیم‌ ما را برگزیده کرد و همین انگیزه‌ی زیادی به تیم ما داد و توانستیم امروز برای درمان بیماری سرطان به راه‌حل‌های خوبی برسیم.

این دانشمند خاطرنشان کرد: در هیچ جای دنیا ما واقفی نداریم که حتی پیکر خود را وقف کرده باشد، زیرا مرحوم البرز به دنبال کمک به بشریت بود. من در جاهای مختلف دنیا جایزه گرفته‌ام اما هیچ جایزه‌ای به اندازه البرز بر روی من و گروه هم تاثیر نگذاشت زیرا شرافت وانسانین ما با جایزه البرز بیشتر شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تداوم بارندگی‌ها درکشور
  • هشدار هواشناسی در مازندران
  • بارش شدید برف و باران در بیشتر مناطق کوهستانی
  • هشدار هواشناسی: بارش شدید برف و باران در بیشتر مناطق کوهستانی/ از کوهنوردی بپرهیزید
  • بارش شدید برف و باران در بیشتر مناطق کوهستانی/ از کوهنوردی بپرهیزید
  • صدور هشدار هواشناسی برای ارتفاعات مازندران
  • آماده باش هلال احمر/ پرهیز از طبیعت گردی در کوهستان های البرز
  • ◄ آمارهای رفع نقاط پرحادثه راه‌ های کشور شفاف است
  • تشریح‌ جزئیات برگزاری شصت و دومین جایزه نخبگانی البرز
  • شصت و دومین جایزه نوبل ایرانی ۶۲ منتخب خواهد داشت/ جایزه البرز(جایزه نوبل ایرانی) قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور است