Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@21:05:02 GMT

خطر آتش‌سوزی جنگل‌ها در پی وزش باد گرم

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۰۰۳۴۲

صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا، درباره وزش بادهای گرم و منشا آن‌ها گفت: بادهای جنوبی، بادهایی هستند که در استان‌های ساحلی دریای خزر واقع در شمال رشته‌کوه البرز می‌وزند و از لحاظ علمی به «بادهای فون» معروف هستند.

وی ادامه داد: بادهای فون با شکل‌گیری جریانات باد در جنوب رشته‌کوه البرز و حرکت آن به سمت رشته‌کوه البرز شکل می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، وقتی بادهای گرم می‌وزند و به سمت پایین‌ یا دشت حرکت می‌کنند، در یک گرمایش آدیاباتیک ( افزایش دما بدون افزودن یا حذف گرما)، هوای گرمی را با خود به سمت پایین‌دست کوه‌ها منتقل می‌کنند بنابراین از روی رشته‌ کوه البرز به سمت پایین ‌دشت می‌روند و در سمت شمالی رشته‌کوه البرز گرمایشی را ایجاد می‌کنند که به آن‌ها «گرم‌باد» نیز گفته می‌شود.

وی ادامه داد: بادهای محلی در مناطق مختلفی می‌وزند. به طور مثال در مناطق جنوب کشور بادهایی داریم که با خود هوای شرجی و رطوبت حمل می‌کنند. اصطلاحات محلی متفاوتی در مناطق مختلف برای این نوع بادها وجود دارد.

ضیاییان افزود: بادهای گرم، نواحی شمالی کشور به‌ویژه استان‌های گیلان ، مازندران، گلستان و بخش‌هایی از استان اردبیل را درگیر می‌کنند و یکباره در یک روز دمای هوای این مناطق  ۸ درجه سانتیگراد یا بیشتر افزایش می‌یابد. این بادها مخاطراتی از جمله وقوع آتش‌سوزی و... را به همراه دارند.

هادی کیادلیری- دبیر سابق مجمع کنوانسیون تنوع زیستی کشور- نیز درباره تاثیر وزش باد گرم بر آتش‌سوزی جنگل‌ها به ایسنا گفت: هنگام وزش باد گرم رطوبت هوا به‌شدت کاهش می‌یابد و حتی به هم خوردن برگ‌ها می‌تواند موجب آتش‌سوزی شود.

منبع: الف

کلیدواژه: رشته کوه البرز آتش سوزی وزش باد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۰۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد

یونس خلیلی رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری فلارد گفت: آفت جوانه خوار بلوط به جان جنگل‌های بلوط شهرستان فلارد افتاده و موجب شده است جنگل بلوط این شهرستان در معرض خطر و آسیب جدی قرار گیرد.

وی افزود: در همین راستا با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، مبارزه با این آفت در شهرستان فلارد از ۱۶ فروردین امسال آغاز شد.

بیشتر بخوانید

تداوم اجرای طرح مبارزه با آفت جوانه خوار در جنگل های زاگرس

خلیلی گفت: طغیان آفت جوانه خوار بلوط باعث کاهش رویش، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی و حتی باعث مرگ و میر درختان می‌شود.

وی اضافه کرد: لارو‌های ابتدایی این آفت در اوایل فصل بهار وارد جوانه‌های بلوط می‌شوند و از آن تغذیه می‌کنند در حالی که لارو‌های رشد کرده و بزرگ شده، از برگ‌ها تغذیه می‌کنند تا جایی که درختان در اواخر بهار کاملا عاری از برگ می‌شوند.

خلیلی ادامه داد: برای حفاظت و صیانت از جنگل‌های بلوط، کار مبارزه با این آفت در سطح ۶۶۷ هکتار از جنگل‌های بلوط فلارد در بخش‌های مرکزی و امامزاده حسن با ۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی از ۱۶ فروردین امسال آغاز شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است
  • مسابقات ورزشی جام شهدای مهارت در البرز پایان یافت
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد
  • مطالعات  طرح جامع جنگل کاری نالشکینه بوکان
  • تداوم بارندگی‌ها درکشور
  • تلاش برای حل فروکش تنش آبی و ایجاد پایداری شبکه توزیع آب در شهرستان چهارباغ
  • تصاویری از حرکت خوک ماده و توله ها در جنگل ساری
  • ببینید | تصاویری از پرتاب دانشجویان از پله به پایین
  • فیلم/ گشت و گذار پلنگ در جنگل‌ ساری
  • گشت وگذار شبانه پلنگ در جنگل ساری